piątek, 7 listopada 2014

Warzywa w garam masali

Na specjalne życzenie Kamili zamieszczam ten przepis :) 


SKŁADNIKI:
> 2 marchewki
> 5 dużych ziemniaków
> 2 cebule
> puszka groszku
>puszka pomidorów
> łyżka oliwy lub oleju
> 4 łyżeczki mieszanki garam masala 


Ziemniaki wraz z marchewką pokroić w kostkę. Wrzucić do osolonego wrzątku i zagotować przez 10 min.


 Odsączyć w sitku. Na patelni rozgrzać oliwę i zeszklić posiekaną w kostkę cebulę. Dodać ziemniaki, marchewkę, pomidory, groszek,


 przyprawiając garam masalą. 


Dusić przez ok.15 min. Doprawić do smaku solą lub pieprzem. 


Świetny dodatek do ryb. 


A na deser-śnieżna galaretka. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz