poniedziałek, 11 stycznia 2016

Kurczak miodowo - musztardowy

Jedno z najbardziej oryginalnych połączeń smakowych, jakie kiedykolwiek jadłam. Palce lizać!


SKŁADNIKI (na 6 porcji):
> 1/2 kostki masła lub margaryny
> 1/2 szklanki musztardy (wybrałam chrzanową)
> 3/4 szklanki miodu
> 1 łyżeczka curry (można dodać więcej)
> 6 piersi kurczaka ( wykorzystałam też nóżki)
> sól, pieprz do smaku

Rozpuścić masło w garnuszku, dodać musztardę,


miód, 


i curry.


Dobrze wymieszać. Piersi kurczaka umieścić w wysmarowanym tłuszczem naczyniu do zapiekania. Zalać je przygotowanym sosem. Zapiekać przez godzinę w temp. 180 * C. 


Podawać z żółtym ryżem. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz