poniedziałek, 6 lipca 2015

Koktajl z pomarańczy, mięty i natki

Do tej pory miętę piłam w postaci suszonej. Teraz zasadziłam ją po raz pierwszy w doniczce i przyznaję, że na upały świeża idealnie się sprawdza. Zarówno do koktajlu, jak i z wodą z dodatkiem kostki lodu. 


SKŁADNIKI (na 4 osoby) :
> 4 pomarańcze
> pół pęczka natki pietruszki
> 2 garści mięty
> łyżka miodu


Miętę i natkę opłukać. Z pomarańczy wycisnąć sok, dodać do niego miąższ, który pozostał przy wyciskaniu soku. Do miksera wrzucić garść mięty, natkę, wlać pół soku


 i zmiksować. Kiedy masa będzie już gładka, dodać resztę mięty, soku i miód. 


Wszystko dokładnie zmiksować, przelać do szklanek. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz