SKŁADNIKI:
> 12 dag mąki (1 szklanka)
> 3 jajka
> szczypta soli
> 1 szklanka wody
> 1 łyżka oleju
> 1 budyń śmietankowy
> 10 dag rodzynek
> kandyzowana skórka pomarańczowa
> orzechy
> bakalie
> polewa czekoladowa
Jajka wbić do miski i ubijać, aż dokładnie się wymieszają, dodać szczyptę soli i stopniowo wsypywać mąkę, nie przerywając ubijania.
Dolać wodę i olej, dokładnie wymieszać, przykryć miskę i odstawić na 30 min w chłodne miejsce.
Patelnię rozgrzać, natłuścić masłem, usmażyć naleśniki, trzymać w cieple.
Ugotować budyń wg przepisu, odstawić w chłodne miejsce.
Umyć i osuszyć bakalie, połączyć z budyniem.
Przełożyć naleśniki, złożyć w chusteczki.
Polać przygotowaną polewą.
Najlepiej podgrzać je w piekarniku.
Jak dla mnie świetny wpis. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuń