SKŁADNIKI:
> plastry ananasa z puszki (odsączone z zalewy)
> 1 szklanka mąki
> szczypta proszku do pieczenia
> 1 jajko
> ok. 1 szklanki mleka
> sól
> olej do smażenia
> cukier puder do posypania
> pół łyżeczki mielonego cynamonu
> 1-2 łyżki wiórków kokosowych
Plastry odsączyć z zalewy.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać jajko,
mleko i sól.
Rozmieszać gładkie, ale bardzo gęste ciasto.
Dodać wiórki kokosowe.
W głębokiej patelni lub rondelku rozgrzać sporą ilość oleju. Plastry ananasa zanurzać w cieście i od razu kłaść na rozgrzany tłuszcz. Smażyć na rumiany kolor,
wyjąć, osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach. Cukier puder wymieszać z cynamonem, wsypać na sitko, mieszanką posypać usmażone ananasy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz