Sami zobaczcie, jak kuchnia indyjska kusi nie tylko smakiem, aromatem, ale i kolorem...
SKŁADNIKI:
> papryczka chili
> 2 łyżki wiórków kokosowych
> 2 łyżki posiekanego świeżego imbiru (wybrałam sproszkowany)
> odrobina wody
> 2 łyżki stopionego masła
> 2 łyżeczki kminku
> 2 łyżeczki nasion czarnej gorczycy ( zastąpiłam białą gorczycą)
> 2 łyżeczki kurkumy
> 3 ziemniaki (dałam 4, ale polecam więcej, wtedy też trzeba podwoić pozostałe składniki)
Do posiekanego chili dodać wiórki kokosowe i posiekany imbir. Dodać trochę wody i zmiksować.
Do roztopionego masła dodać kminek i nasiona czarnej gorczycy. Smażyć aż nasiona zaczną strzelać.
Dodać pastę z chili, kurkumę i ugotowane, ugniecione ziemniaki. Smażyć 5 min.
Naleśniki napełnić farszem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz