piątek, 16 maja 2014

Naleśniki indyjskie

Sami zobaczcie, jak kuchnia indyjska kusi nie tylko smakiem, aromatem, ale i kolorem... 


SKŁADNIKI:
> papryczka chili 
> 2 łyżki wiórków kokosowych
> 2 łyżki posiekanego świeżego imbiru (wybrałam sproszkowany)
> odrobina wody
> 2 łyżki stopionego masła
> 2 łyżeczki kminku
> 2 łyżeczki nasion czarnej gorczycy ( zastąpiłam białą gorczycą)
> 2 łyżeczki kurkumy 
> 3 ziemniaki (dałam 4, ale polecam więcej, wtedy też trzeba podwoić pozostałe składniki)



Do posiekanego chili dodać wiórki kokosowe i posiekany imbir. Dodać trochę wody i zmiksować. 


Do roztopionego masła dodać kminek i nasiona czarnej gorczycy. Smażyć aż nasiona zaczną strzelać.


Dodać pastę z chili, kurkumę i ugotowane, ugniecione ziemniaki. Smażyć 5 min.



Naleśniki napełnić farszem. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz