SKŁADNIKI:
>30 dag mąki
> 25 dag masła
25 dag cukru pudru
> 4 jajka
> 1 łyżka cukru waniliowego
> 1 łyżeczka proszku do pieczenia
> 1 opak,kremu karpatkowego
> 30 dag truskawek
Masło utrzeć, dodając kolejno cukier,
żółtka,
zmieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę i pianę z białek.
Formę posmarować tłuszczem, wysypać mąką, napełnić ciastem. Piec ok 50 min w temp. 180 *C. W tym czasie przyrządzić krem karpatkowy wg przepisu na opakowaniu.
Ciasto wyjąć, przestudzić, wyłożyć na nie krem, wyrównać powierzchnię.
Truskawki umyć, pokroić, ułożyć na kremie, można posypać cukrem pudrem.
I gotowe! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz